La materioteca dels nous materials del FAD

Dins de l’univers infinit i apassionant dels nous materials associats a la Biotecnologia, a Barcelona tenim la complicitat del Materfad, la materioteca del Foment de les Arts i del Disseny (FAD) que va ser creada fa més de deu anys per dues dones arquitectes, visionàries i pioneres: Beth Galí i Valérie Bergeron.

Situat dins la biblioteca del Museu del Disseny de Barcelona, el Materfad és una mena de showroom amb mostres físiques de més de 3.500 referències alternatives als materials tradicionals, com els biomaterials, ceràmics, compostos, polímers, etc.

A més, en una gran pantalla es pot consultar la seva complerta i sorprenent base de dades interactiva, amb la fitxa tècnica dels materials comercialment disponibles i el contacte directe amb el fabricant o proveïdor. També ofereix un servei de consultoria per a professionals que volen transitar cap a nous horitzons de sostenibilitat i una creativitat més inspirada per la Natura.

Entre els nous materials exposats hi ha un vidre decorat, gravat a l’àcid, que recupera el disseny modernista de les rajoles de les voreres de Barcelona; materials amb propietats antimicrobianes i repel·lents de bacteris; panells de fusta reciclada amb cinta adhesiva; un biotextil amb patró jaspiat; una placa de guix laminat amb cartró de doble cara i ànima de guix d’origen natural; plaques de fibra de col; un teixit doble amb efecte sarja i plaques de llana de vidre d’alta intensitat. Tot això, i molt més, en constant evolució fa que la visita al Materfad sigui sempre innovadora i reveladora.